FAQ

Hoe kunnen wij je helpen ?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien vind je het antwoord in de onderstaande lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op. 

Wordt mijn behandeling vergoed?

Behandeling in onze kliniek valt onder de basisverzekering. Dit is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet. Het maakt niet uit of de zorgverzekeraar met ons een contract heeft of niet. Krijg je zorg uit de basisverzekering, dan betaal je verplicht eigen risico. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. 

Daarnaast vragen wij een extra eigen bijdrage. We informeren je hier vooraf schriftelijk over, zodat je precies weet wat je kan verwachten. Heb je vragen over jouw situatie? Neem contact op. We helpen je graag.

Is de terugkomdag bij de kosten inbegrepen? 

Een terugkomdag twee weken na ontslag maakt deel uit van de behandeling en valt net als de behandeling binnen de basisverzekering. 

Kan ik mijn afspraak verplaatsen of annuleren?


We plannen zorgvuldig met jou de datum waarop de behandeling kan starten. Op het moment dat jij er klaar voor bent en we samen heldere afspraken hebben gemaakt. Mocht je een afspraak willen verplaatsen, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat we kunnen kijken naar een alternatief.

Hoe wordt mijn familie bij de behandeling betrokken?

Bij Curalma vinden we het belangrijk om de naasten, zoals partner en/of familie, te ondersteunen en bij de behandeling te betrekken. Dit doen we zowel voor, tijdens als na de behandeling. 

Lees meer>

Door de PTSS ben ik erg vermoeid. Is de behandeling te zwaar voor mij?

De behandeling is zeer intensief. Toch kun je ook meedoen als je erg vermoeid bent. De energie komt namelijk snel terug als de behandeling ‘onderweg’ is. Daarnaast houden we bij de inspanning die we lichamelijk en geestelijk van je vragen altijd rekening met jouw energieboog.

Wat bedoelen jullie precies met e-health?

Een deel van onze nazorg vindt plaats via een beeldbel-verbinding met bijbehorende opdrachten. Omdat dit via internet gebeurt, heet dit e-health. Voor dit deel van de behandeling geldt een andere vergoeding dan voor de klinische behandeling.