Onze kennis

Elke dag beter.

Wie kiest voor een behandeling bij Curalma, kiest voor snelle en professionele hulp. Wij bieden in een prettige en gastvrije omgeving een compact en intensief traject, gericht op verminderen of verdwijnen van de PTSS-klachten en met oog voor de mens als geheel  (lichamelijk, psychisch en sociaal/emotioneel). De kennis waarmee wij ons behandelprogramma vormgeven, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en evidence based practice op het gebied van PTSS.

Kwaliteit

Kwaliteit

Wij willen de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk houden en die verbeteren. Dat doen we allereerst door goed te luisteren naar onze cliënten. Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste behandelinzichten en werken we mee aan wetenschappelijk onderzoek. 
 

Kennis

Kennis delen

Met enige regelmaat organiseren we voor onze medewerkers en voor collega-zorgverleners intervisie, supervisie en verdiepende sessies met professionals die de nieuwste wetenschappelijke inzichten delen op het gebied van trauma en traumabehandeling. 

Naar bijeenkomsten & workshops>

Leefstijl

Kennis over leefstijl

Leefstijladviezen op het gebied van bijvoorbeeld dagindeling, omgaan met stress, slapen, voeding, verslaving, beweging en gedragsverandering vormen een integraal onderdeel van ons aanbod. Een blijvend gezondere leefwijze kan eraan bijdragen dat iemand geen of minder medicatie nodig heeft, minder (pijn)klachten heeft, beter kan omgaan met stress, meer energie heeft, zich fitter voelt enzovoorts. Onze hulpverleners hebben daarom specifieke kennis over de combinatie van leefstijl en trauma.