PTSS behandeling

Intensieve aanpak, snel effect.

Heb je PTSS en wil je dat het voor jou beter wordt? Na verwijzing en intake volg je bij Curalma een kortdurende, intensieve klinische behandeling in een prettige omgeving. Ook na de behandeling ondersteunen we jou en je naasten nog enige tijd. Als je na ontslag actieve nazorg of vervolgbehandeling nodig hebt bij een andere behandelaar, zorgen wij bovendien voor een warme (persoonlijke) overdracht. 

Intake

Voor een opname in onze kliniek is een verwijzing nodig van een huisarts, bedrijfsarts of andere arts. Nadat wij de verwijzing hebben ontvangen, neemt een verpleegkundige telefonisch contact met je op. Vervolgens heb je een intakegesprek met onze GZ-psycholoog. 

Meer over de intake

Opname in Elsendael

Uit onderzoek is gebleken dat bij PTSS een korte intensieve klinische opname effectiever is dan langer durende ambulante begeleiding. Tijdens je verblijf op onze locatie Elsendael volg je daarom een intensief klinisch behandelprogramma van ’s ochtends 8.30 tot ‘s avonds 21.00 uur. In de eerste week ontvangen we je op maandag en ga je op vrijdagavond naar huis. Na het weekend kom je op maandagavond terug in de kliniek. Op vrijdagavond in de tweede week ga je met ontslag. 

Meer over Elsendael

Behandelprogramma

Het behandelprogramma bestaat uit verschillende therapieën, sommige individueel, andere in groepsverband. Daarnaast besteden we aandacht aan omgaan met stress, spanning en problemen en aan onderwerpen als zelfbeeld, voeding, beweging en ontspanning.
In principe worden ook familie of andere naasten bij de behandeling betrokken. 

Meer over de behandeling

Nazorg

De behandeling is erop gericht om je PTSS-klachten te laten afnemen of zelfs verdwijnen, zodat het dagelijks leven makkelijker voor je wordt. Na de opname is er nog een terugkomdag voor jou en je naastbetrokkenen. Ook kun je nog een aantal keren via e-health gebruik maken van de ondersteuning door professionals van Curalma. Heb je meer zorg nodig? We denken graag met je mee en geven je advies.

Meer over nazorg