Behandeling

Het behandelprogramma bij Curalma is maatwerk en bestaat uit verschillende therapieën, sommige individueel, andere in groepsverband: PMT, EMDR, Exposure, Sensorimotor psychotherapie en Vaktherapie. Van deze therapieën is het effect aangetoond door wetenschappelijk onderzoek. 

Daarnaast besteden we aandacht aan omgaan met stress, spanning en problemen en aan onderwerpen als zelfbeeld, voeding, beweging en ontspanning. Dat doen we omdat dit het behandelsucces vergroot. 

Gebruik je medicatie of heb je een middelenverslaving? Dan heb je tijdens de behandeling ook contact met de psychiater van het behandelteam.

Programma

Behandelprogramma 

De opname duurt ongeveer twee weken: je start op maandagochtend in de eerste week en sluit de opname af op vrijdagavond in de tweede week. In het tussenliggende weekend ben je thuis. 

De eerste week bestaat uit voorlichting en uitleg over trauma en traumabehandeling en leefstijlbegeleiding. Ook volg je verschillende individuele en groepstherapieën. De behandelingen Exposure en EMDR zijn individueel. De andere behandelingen vinden plaats in kleine groepen van vier tot acht deelnemers. ’s Avonds is er een afsluitende groepssessie waarvan de invulling per keer verschilt.

Dagritme

Dagritme 

Je begint elke dag in Elsendael met een ontbijt. Halverwege de dag is er een gezonde lunch. Na het diner is er nog een groepssessie. Tussen de behandelingen door kun je wat drinken, naar de binnentuin of naar de kloostertuin. Ook kun je je terugtrekken op je eigen kamer. Verder zijn er twee huiskamers, een met een televisie en een stiltehuiskamer. 

Omgeving

Familie en omgeving

In principe worden ook familie of andere naastbetrokkenen bij de behandeling betrokken. 

Lees meer

Cliëntportaal

Cliëntportaal

We werken bij Curalma met een cliëntportaal. Hiermee kun je op ieder gewenst moment je eigen zorgdossier inzien. Daarnaast kun je via de berichtenbox in het cliëntportaal communiceren met de behandelaars en zie je wanneer je welke afspraken hebt.

Nazorg

Nazorg

Na de opname kun je nog steeds rekenen op ondersteuning. Bij Curalma, of bij een andere betrokken behandelaar of zorginstelling. 

Meer over onze nazorg