Werkgevers

Beter voor medewerker en werkgever.

Zowel medewerkers als organisatie hebben er baat bij als de medewerkers goed functioneren en met plezier werken. Wat kun je als werkgever proactief doen om verzuim door psychische klachten te voorkomen? En wat kun je doen voor de medewerker met (uitval door) PTSS-klachten? Vooral in risicovolle branches zoals politie, brandweer, zorg, defensie, spoorwegen of beveiliging zijn dat belangrijke vragen.

 

Wat kan Curalma voor werkgevers en medewerkers betekenen?

Wij bieden een compacte, intensieve en effectieve behandeling aan medewerkers, die kampen met stressklachten na ingrijpende gebeurtenissen, met als doel snellere re-integratie in het arbeidsproces. Daarnaast organiseren we preventieve activiteiten in de vorm van voorlichtingsbijeenkomsten voor werkgevers en werknemers over het voorkomen van psychische klachten. 

Meer weten over onze korte, intensieve behandeling van volwassenen met PTSS? Bel of mail ons, info@curalma.nl.

Goed werkgeverschap

Jaarlijks ontstaan er in ons land 5.200 tot 8.900 nieuwe gevallen van PTSS na schokkende gebeurtenissen op het werk (bron: volksgezondheidenzorg.info). Heeft een van je medewerkers een of meerdere traumatische ervaringen meegemaakt en daardoor psychische klachten gekregen? Vroeger werd daar nauwelijks over gesproken. Tegenwoordig is bekend hoe belangrijk erkenning van de problematiek en hulp zijn als iemand PTSS ontwikkelt. Als werkgever kun je de medewerker met PTSS helpen door hem de gelegenheid te geven voor een goede behandeling.

Kort intensief behandeltraject met duurzaam effect

Curalma is een behandelcentrum voor volwassenen met PTSS. De kennis en ervaring die wij daarin opdoen, delen wij graag met werkgevers en werknemers.  Dat doen we in de vorm van inspiratiesessies, gericht op omgaan met spanning, spanningsreductie en je fit en vitaal voelen in de werkomgeving. Deze sessies zijn voor iedere werkgever relevant. Daarnaast verzorgen we voorlichtingssessies op maat voor doelgroepen met een verhoogd risico op een PTSS, zoals politie, brandweer, zorg, defensie, spoorwegen en beveiligingsbedrijven.

Bekijk de agenda

Verzuimpreventie

Curalma biedt medewerkers met PTSS een compact, intensief intern behandeltraject van twee weken gevolgd door een terugkomdag. Tijdens de opname werken zij bij ons aan het verwerken van trauma’s. Dit gebeurt met een combinatie van een op maat gemaakte mix van bewezen effectieve behandelmethoden. 
Maar een mens is meer dan zijn klachten. De behandeling is daarom niet alleen gericht op het opsporen en behandelen van de stressoren die de psychische klachten veroorzaakten. Ook duurzame gedragsverandering met behulp van leefstijlcoaching maakt deel uit van de psychosociale behandeling. Door deze gecombineerde aanpak verbetert het functioneren van de medewerker doorgaans snel en kan hij of zij eerder weer aan het werk.

Regelingen en schadevergoedingen

Heb je vragen over regelingen voor werkgevers? Of wil je informatie over schadevergoeding voor werknemers op basis van beroepsziekte, als terugkeer op het werk niet mogelijk blijkt? Wij helpen je graag om hierin de weg te vinden. 

Neem contact op